JOM KLIK !
You are beautiful
Welcome to my blog.You want to Follow or go back Home.
Cute MP3 player on Blogskin
Wednesday, December 28, 2011 @ 12:43 AM | 0 Comment [s]



Assalammualaikum + annyeong, chingu :)

\Bismillahirrahmanirrahim/ Hello fellas. This time Aleeya nak buat tutorial cute mp3 player on blogskin or classic templates. T Seriously. Tk tau ape tu cute MP3 player? Benda tu macam gamabr di bawah neh. Contoh dalam blog Aleeya :


Click untuk membesar. Yang Aleeya kotakkan merah tu MP3 player.

Okayy, dah tau ape itu cute MP3 player? Baguslah. Tutorial ini untuk pengguna blogskin dan classic template. Okayy guys. Now, let us start.

1. Korang pergi ke link INI. Then korang click pade Generator
2. Then dia akan keluar seperti gambar di bawah ini. 


3. Yang dekat bahagian Category : tu, kan dia General. Aleeya nak korang tukar dengan Colors. Then pilihlah warne yang korang suke untuk bgcolor, loadingcolor, buttoncolor and slidercolor

4. Then lepas dah pilih untuk color tu, korang tukar kan balik bahagian Category : tu kepada General semula. Kan korang nampak autoplay tu dia letak 0, kan? Aleeya nak korang letak dekat situ 1. Jangan letak 0, tapi 1.

5. Okayy, korang nampak yang dia tulis mp3 tak? Kan ade code tu kan? Code tu korang kene gantikan dengan code lagu korang sendiri. Nak cari code lagu korang, cari dekat SINI. Nanti dia akan keluar macam gambar kat bawah neh :


Click for enlarging.

6. Then, korang type lagu yang korang nak letak kat MP3 tu dekat bahagian Search. Macam aleeya, lagu blog aleeya kan Cleansing Cream by Brown Eyed Girls. So, korang just type kat situ, 'Cleansing Cream' and tekan Enter. Then dia akan keluar macam neh :



7. Then korang click lah pade link yang 'CLEANSING CREAM' tu. Then nanti dia akan keluar seperti gambar di bawah ini :


8. Then korang nampak yang Direct: then sebelah dia kotak and dalam dia ada link tu kan? Korang copy link tu and paste kan link tu dekat tempat yang instruction nombor 5 tadi.

9. Lepas dah paste tadi, korang copy code yang ade dekat HTML Code tu. Copy semua code tau. Then paste kan code tu dekat Edit HTML blog korang. Letak dekat tempat yang korang nak letak lagu tu. Okay, that's all. Hope korang faham. Kalau tk faham, boleh tanye :)

I'm trying my best to make the tutorials.



| Newer Post
Profile


Hello There. Welcome to my Tutorial blog. Be nice here and leave your comment on my tagboard.
Feel Free to Follow Me :)

 Online Users

Entry Profile Stuff Links



Tagboard


.

Round of applause


Copyrigt : Nur | Izzati
Tutorial Credit: Le Tutorial | Nur Nabilah